Tuesday, December 02, 2008

BoltArt -- Yeni bir guncel, gorsel sanatlar tanitma ve tartisma platformu

Yaklasik iki ay once, New York'ta yasayan lise arkadaslarimdan Merve Unsal'in, Guney Cuceloglu ve Ozge Ersoy'la birlikte kurmayi planladiklari bir blog sitesi uzerine email almistim. Aylik olarak guncellenecek ve bunyesinde sergi yazıları, proje tanıtımları, denemeler, röportajlar ve fotoğraf projelerine yer vermeyi amaclayan site, kurucularinin tabiriyle "görsel sanatlar, performans sanatları, tasarım, mimari ve sanat felsefesine duyduğumuz tutkumuzu Türkçe olarak paylaşabileceğimiz online bir platform yaratmak için" Ekim 2008'de hayata basladi.

Kasim guncellemesiyle birlikte ikinci parti yazilarin yayilandigi site bir yandan yeni yazi ve yazarlarla icerigini zenginlestirmeye calisirken, bir yandan da web icerigini ve tasarimini gelistirerek karakterini oturtmaya calisiyor. Yazilarla, yazarlarla, site ile ilgili goruslerinizi bildirmek ve guncel konularda fikir paylasimlarinda bulunmak icin
http://www.boltart.net i ziyaret edebilirsiniz.

Not: Merve'nin nazik daveti uzerine, Ekim ayinda yazmam gereken ama mesguliyetlerim yuzunden aksattigim bir yaziyi da sitenin Kasim guncellemesinde okuyabilirsiniz.

-----

For the English readers:

I received an email about 2 months ago from a high-school friend Merve, who has started a blog site with two other friends, Guney and Ozge, all based in New York. The blog site, aiming to create a discussion platform around topics of visual and performing arts, photography, architecture and art theory, is updated montly and includes exhibition reviews, project briefs, articles, interviews. It has been running since October 2008.

Unfortunately the material within the site
http://www.boltart.net is only available in Turkish, hence this Turkish blog. If you are learning Turkish, or interested in the language, or a keen admirer of random words and letters, or are just someone who enjoys looking at some images, then please go on and check out the site.

1 comment:

Unknown said...

Hey Omer! I am amazed with your writing talent. I am almost certain you will be a very good travel writer one day...

This is your long lost ex-aunt.
Lisa A Webb